Ιστορία

1994

Έναρξη του πρώτου καταστήματος ηλεκτρολογικού υλικού από τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΥΡΙΑΝΟ στην ΝΑΞΟ με ταυτόχρονη έναρξη της δραστηριότητας Διανομέα Ηλεκτρολογικού υλικού & Φωτισμού στα νησιά των Κυκλάδων.

1996
Δημιουργία καταστήματος οικιακού και εξειδικευμένου επαγγελματικού Φωτισμού.


1997
Ως ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ξεκινάμε την εισαγωγική μας δραστηριότητα εισάγοντας από την Ιταλία προϊόντα Φωτισμού. Παράλληλα πραγματοποιείται εξαγορά της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Ι. κάνοντας μας μια από τις πλέον ολοκληρωμένες εταιρίες στον κλάδο μας.

1999
Ανοίγουμε το 3ο κατάστημα στην Παροικία Πάρου.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ αναπτύσσει έτσι τη δραστηριότητά του στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους Παριανούς πελάτες του και εξυπηρετώντας μέσω ναυσιπλοΐας τα τριγύρω νησιά.

2002
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ εγκαθίσταται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ.. Δημιουργεί έτσι τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή του και προδιαγράφει σε γερές βάσεις το μέλλον του.

2003
Επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με:

  • Δεύτερο κατάστημα πλησίον της ΔΕΗ στην Πάρο
  • Νέο σημείο πώλησης στο Φιλώτι Νάξου σε συνεργασία με τον ΨΑΡΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ.

2006
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών του:

  • επενδύει στην οργάνωση των υποδομών του, εγκαθιστώντας σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα ΕRP δημιουργώντας λογιστήριο πλήρως εξοπλισμένο.
  • υπογράφει σύμβαση συνεργασίας με την ΓΕΤΗΛ, το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα, μέλος του ευρωπαϊκού δκτύου IDEE (πάνω από 3500 καταστήματα στην Ευρώπη).

2007
Νέο κατάστημα ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στα ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (δίπλα στη Δ.Ε.Η) καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των νότιων Κυκλάδων.

Εγκατάσταση του 1ου διασυνδεδεμένου με την Δ.Ε.Δ.Υ.Ε Φ/Β συστήματος σε νησιά μη διασυνδεδεμένα με το δίκτυο, συνολικής ισχύος 20 ΚW στο δώμα του κεντρικού καταστήματος της Νάξου.

Αγορά ακινήτου σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 8000τμ στην περιοχή Αγ. Απόστολοι Πάρου με σκοπό την μεταφορά ενός από τα δυο καταστήματα της Πάρου με προηγούμενη επέκταση του.

2008
Οι ιδρυτές του ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ συμμετέχουν μαζί με άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου στην ίδρυση εισαγωγικής εταιρείας με την επωνυμία ΠΥΛΗ Α.Ε, με εγκαταστάσεις 6000 τ.μ.. Σκοπός της είναι η σύναψη συνεργασιών με προμηθευτές από Κίνα, Ταιβάν , Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ινδία, και στόχο να γίνει μία από τις δυναμικότερες εισαγωγικές εταιρίες του κλάδου.

2009
Άνοιγμα του 5ου καταστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στην Ερμούπολη Σύρου απορροφώντας τη ΦΩΤΟΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΥΡΟΥ, εξειδικευμένο κατάστημα φωτισμού με σημαντικό έργο στο νησί από το 2002.

2010
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με την συγχρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α., προχώρησε στην επέκταση των εγκαταστάσεων του στην Νάξο με:

  • Μονάδα Κατασκευής Ηλεκτρικών Πινάκων,
  • Αίθουσα σεμιναρίων
  • Συστήματα διαχείρισης – πακετοποίησης – παράδοσης προϊόντων.2011
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με την ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Ο.Ε συνεργάστηκαν από κοινού και δημιούργησαν την Μ. ΣΥΡΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε – ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Ο.Ε – Ο.Ε με διακριτικό τίτλο ΑΝ.ΚΥ., ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με σκοπό την μελέτη, πώληση και εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, Φωτοβολταϊκών συστημάτων, Αντλιών θερμότητας, Κλιματιστικών μονάδων, Εξαερισμού και Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης. Επιτυγχάνοντας έτσι, από την αρχή της ανάπτυξης της πράσινης ενέργειας στις Κυκλάδες την ολοκληρωμένη παροχή υποστήριξης, με μηχανικό ενεργειακής τεχνολογίας, και εξειδικευμένα συνεργεία.

2012
Άνοιγμα του 6ου καταστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στο ΔΡΑΦΑΚΙ ΜΥΚΟΝΟΥ με εκθεσιακό χώρο σε κεντρικό εμπορικό κέντρο του νησιού. Για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες εξυπηρέτησης των πελατών μας, εντός του έτους, δημιουργήσαμε και ξεχωριστή Aποθήκη Hλεκτρολογικού Yλικού στον δρόμο αεροδρομίου.

Εγκατάσταση  Φ/Β Πάρκου 100 ΚW και σε στέγες 20 KW σε ιδιόκτητους χώρους επαυξάνοντας  την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς πώληση.

2013
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, για την αντιμετώπιση της γενικότερης κρίσης και ειδικότερα της κρίσης στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού, προχώρησε σε συνεργασία και με άλλες συγγενείς επιχειρήσεις στην δημιουργία ενός σχήματος με την επωνυμία SMK GROUP.

2014
Η επιμονή μας προς  εξεύρεση καταστήματος στην Πάρο (400 τ.μ.) όπως και στην Μύκονο(1.000 τ.μ.) που να διασφαλίζουν τις  ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας , έγινε πραγματικότητα . Στην Πάρο & στην  Μύκονο τα καταστήματα μας διαθέτουν ιδιωτικές θέσεις PARKING, σημεία παραλαβής & παράδοσης προϊόντων ανεξάρτητα από τις είσοδο της πελατείας μας , θέσεις ανακύκλωσης , μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους αλλά και αύξηση του ανθρωπινού δυναμικού μας σε συνάρτηση με τις θέσεις ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης  .

2015
O Ηλεκτροφωτισμός Κυκλάδων με την υποστήριξη της SMK GROUP αναπτύσσει το δίκτυο του με την λειτουργία ενός ακόμα κομβικού σημείου  και μάλιστα στην Αθήνα, με στόχο να κερδίσει μεγαλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση παράδοσης προϊόντων στα νησιά μας, την ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στους συνεργάτες του υπόλοιπου δικτύου καταστημάτων SMK GROUP, όπως και την παράδοση προϊόντων από ιδιόκτητα αυτοκίνητα μας έως και τον τελικό πελάτη μας σε οποιοδήποτε σημείο της πρωτεύουσας.